Kabaklı yemekler yapmayı her mevsim tercih ederim. Daha önce de uzun bir yazımı sadece kabaklı yemek tariflerine ayırmıştım.
Kabak yemekleri tarifleri için: http://mutfagimvebenaylin.blogspot.com/2013/02/her-hafta-yazmay-planlarken-yine-ksa.html
Bu yemeklerin arasında Seferad yemeği "almodrote" (kabak böreği) menülerimin olmazsa olmazıdır. Geçtiğimiz günlerde kayınvalidemin yaptığı havuçlu almodrote benim bu suflede ilham kaynağım oldu.Hatta hazırladığım karışımları tekli cupcake kalıplarına döktüm ve buzluğa koydum. Böylece evde yemek olmadığında da birer adet sufle, cacık ve salata pratik bir akşam yemeği menüsü olabiliyor.
Malzemeler:
3 kabak
2 havuç
1,5 kaşık un
1 yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1/2 demet dereotu (isteğe bağlı)
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 kase çörek otu
Yapılışı:
Kabaklar ve havuçlar rendelenir. Tüm malzemeler karıştırılır ve kalıplara dökülür. Üstleri kaşar ve çörek otu ile kaplanır ve fırına verilir.
Keyili ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder