14 Mart 2014 Cuma

Pazı Dolma

Pazı sarma annemin sıklıkla yaptığı çok lezzetli bir dolma çeşididir. Açıkçası birçok farklı tarif vardır ama annemin tarifi benim için en güzelidir. İçinde pirinç, yağ gibi kalori yapan bir malzeme içermediği için de gönül rahatlığı ile yiyorum.:)
Tabii itiraf etmeliyim ki sarması biraz zahmetlidir ama bu lezzete değiyor.

Malzemeler:
1 demet pazı 
400 gr kıyma 
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 domates rendesi 
1 tutam tuz 
1tutam karabiber 
2 bardak su 
1 tencere kaynar su 

Yapılışı:
Öncelikle pazılar kaynayan suyun içinde yumuşaması için bekletilir. Bir kapta kuru nane, tuz, kıyma ve biber yoğurulr. Pazılar yumuşadıktan sonra içlerine kıyma harcı koyularak sarılır. Pişirilecek olan tencereye dizilirler ve üstlerine domates rendesi ve 2 bardak su eklenerek pişirilir. 
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder