24 Mart 2014 Pazartesi

Kepekli Börekitas

Hmmm mis gibi bir börekitas eminim ki birçok Yahudi evinde pişmiştir kesin.... Fırından yayılan kokusuna karşı koymak neredeyse imkansız... O kadar lezzetli ki son dönemlerde Kahve Dünyası gibi bazı cafelerin listesinde bile "börekitas" yer almıştır.
Patlıcanlısı veya peynirlisi olan börekitasları bir de kepekli unla denemenizi tavsiye ederim. Lezzetinde hiçbir değişiklik yok ama daha sağlıklı.:)

Malzemeler:
Hamuru için:
200 ml sıvı yağ
100 ml su
1 çay kaşığı tuz
380 gr kepekli un

İç harcı
1 küçük boy patates
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Üstü için:
Keten tohumu
Çörek otu

Yapılışı:
Önce iç harcı için patates soyulur ve haşlanır ve diğer malzemelerle karıştırılır. Hamur için tüm malzemeler karıştırılır ve 20 dakika sterece sarılı bekletilir. Ardından hamur açılır ve bir kahve fincanı ile yuvarlaklar kesilir ve malzeme konulu ve hamur 2'ye katlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üstlerine isteğe bağlı olarak keten tohumu  ya da çörek otu serpilir. 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder