24 Mart 2013 Pazar

Elmalı Pesah Keki

Pesah geliyor...  Pesah Yahudilerin hamursuz bayramıdır. Detaylı bilgi için isteyenler http://www.sevivon.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=72&Itemid=43 sitesini ziyaret edebilir.

Diyetteki kişilerin her zaman düşündüğü bir konu Pesah süresince ne yiyecekleridir. Özellikle de Pesah'ın ilk 2 gecesi seder sofralarında olan yemekler çok cezbedici olmakla birlikte kalorileri yüksektir. Hatta matsanın (hamursuz ekmeği) da kalori değerleri normal bir ekmeğe göre daha çoktur. Peki bu süreçte ne yapmalı.

Öncelikle Pesah sederlerinin olmazda olmazı kızartmaları yememek ya da mümkünse fırında pişirmek. Sofralarımızdan sebzeleri eksik etmemek. (Bayram sofrasına uygun olması için de şekilli bir kereviz tarifi bir sonraki yazımda olacak). Sokağa çıktığımızda yanımızda bulundurabileceğimiz atıştırmalıkların kalorilerini bilmek. Özellikle de Pesah keklerinin kalorisni bilmek ve ona göre yemek.

Güzel bir elmalı Pesah keki bakın diyete nasıl uygun ollur. Bu kekin toplam kalorisi 1476'dır.10 dilim çıkıyor yani dilimi 147,6 kaloridir.  İster kurabiyeniz, ister ekmeğiniz yerine yiyebilirsiniz Hatta benim listemdeki 200 gr yoğurdum (136 kalori) yerine geçebilir; ki Pesahta yoğurt yenilmediği için hiçbir sorun olmaz. :o)

Malzemeler:
4 adet yumurta (80 X4 kalori)
240 gr şeker (560 kalori)
30 gr sıvı yağ (130 kalori)
100 gr hamursuz unu (380 kalori)
isteğe göre tarçın (10 gr tarçın 26 kalori)
1 elma (60 kalori)

Yapılışı:
Yağ ve şeker karıştırılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve sonra un ve tarçın eklenir. En son küp doğranmış elmalar eklenir ve fırında 20 dakika 170 derecede pişirilir.



Bunlar da muffin kalıplarında Pesah keklerim :)

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)
Hag Pesah Sameah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder