Kereviz bir kaç türde yenilebilir. Ama bugün zeytinyağlı kereviz tarifini paylaşacağım. Ama içine yağ atmıyorum :o). Hatta misfir geldiğinde ya da daha önce de belirttiğim gibi Pesah sofralarında güzel bir seçim olabilir.
Malzemeler:
3 kereviz
2 havuç (ince)
3 küp şeker
1 bardak su
1 limon
1/2 portakal
1 tutam tuz
Yapılışı:
Öncelike kerevizlerin dışı soyulur. Ardından kerevizleri çiçek şekline gelecek şekilde dışı kesilir. Orta kısmı çıkartılır ve havuç orta kısmın yerine konulur ve sonra kerevizler kesilir. Düdüklüye tüm malzemeler konulur ocakta normal ateşte pişirilir. Düdüklü öttüğünde kısık ateşte 13 dakika pişirilir. Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder