27 Mart 2013 Çarşamba

Annemin Enginar Salatası

Enginar bizim bayram sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Özellikle çocukken babaannemlere gittiğimde sopası ile birlikte pişen enginarlara bayılırdım.

Annem genelde yemekleri farklı denemeyi ya da farklı sunmayı sever ve bu enginar salatası da bu şekilde ortaya çıktı ve normal zamanlarda olduğu gibi bayram sofralarımızda da enginar salatası yerini aldı. Hem yapımı çok basit, hem diyete uygun ve hem de Pesaha uygun. :)

Malzemeler:
4 enginar
2 havuç
2 kabak
2 limon
1 tutam tuz
4 küp şeker
2 bardak su
7-8 turşu
1/2 demet dereotu
3 tatlı kaşığı tane mısır (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı hardal  (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı mayonez

Yapılışı:
Öncelikle bir düdüklüye enginar, havuç, kabak, 1 limonun suyu, küp şekerler, 1 tutam tuz ve 2 bardak su konulur ve 12 dakika pişirilir (düdüklü öttükten sonra). Piştikten sonra yemeğin suyu süzülür ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra küp kesilmiş turşu, ince doğranmış dereotu, tane mısır eklenir. Diğer limon sıkılır, hardal mayonez eklenir ve salatanın üstüne gezdirilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder