28 Mart 2013 Perşembe

Pestolu Pesah Pizzası

Pesah klasiklerinden biri Matsadan (Hamursuz) lahmacun veya pizza yapmaktır. Genelde pizzalar domatesli, ton balıklı, kaşerli veya sebzeli olur. Ben de neden pestolu olmasın dedim ve ortaya bakın ne çıktı.:o)

Yediklerine dikkat edenler için de ufak bir öneri: yumurtayı tek tutup; pesto sosunu da az sürebilirsiniz.

Malzemeler:
3 tane Matsa
2 yumurta
1 tutam tuz
1 kabak
İsteğe bağlı kaşer (Parmesan, Mozarella, Kaşer)
Pesto sos



Pesto Sos Malzemeleri:
2 demet fesleğen
1 su barddağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 bardak rendelenmiş parmesan (Pesahta isteğe bağlı)

Yapılışı:
Öcelikle Matsaları bir kapta suya koyun ve 5 dakika beketin. Ardından suyunu sıkın ve 2 yumurta ve biraz tuz ekleyip karıştırın. Tepsinize veya tart kalıbınıza karışımı yerleştirin ve önceden ıstılmış fırında 10 dakika pişirin. Pesto sosu için tüm malzemeleri robottan geçirin. Isıtılmış Matsa karışımının üstüne sürün. Kabakları ince kesin ve pesto sosunun üstüne yerleştirin. En sonunda  kaşerlerinizi de ekleyin ve fırında 15 dakika daha pişirin.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder