26 Kasım 2013 Salı

Balkabaklı ve Peynirli Tart

Balkabaklı denemelere devam ederken tuzlu bir tart tarifi buldum. Tarifte ufak değişiklikler yaptım ve ortaya değişik bir lezzet çıktı. Güzel bir lezzet olmakla birlikte küçük tutulmasını öneririm.

Malzemeler:
200 gr balkabağı
2 dilim beyaz peynir
1-2 dal biberiye
1/2 kırmızı soğan

Hamur Malzemeleri:
150 gr margarin
2,5 bardak un
1 tutam tuz
2 yumurta

Yapılışı:
Öncelikle hamur için yağ soğukken küp küp kesilir ve yumurta ve tuz ile karıştırılır. Karışan malzemeye yavaş yavaş un eklenir. İstenilen kıvama geldiğinde (kurabiye hamurundan biraz daha sert) streçe sarılıp 30 dakika buzdolabında bekletilir. Hazırlanan hamur iki yağlı kağıt arasına alınır ve oklava ile açılır, tartın içine yerleştirilir. Tartlara çatalla delikler açılır. Hamurun kabarmaması için folyo ile üstü kapatılır ve ağırlık yapması için nohut/kuru fasulye konulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
İç harcı için balkabakları küp kesilir üstüne tuz, yağ gezdirilip fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Balkabakları pişerken soğanlar yapışmayan bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. Tüm malzemeler hazır olunca karıştırılır ve tart hamurunun üstüne konulur. Fırında 5-10 dakika pişirilir ve üstüne biberiye konularak servis edilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder