2 Aralık 2013 Pazartesi

Ayşe Fasulye Salatası

Bir taşla iki kuş vurmak buna derim. Aynı anda 2 çeşit yemeği kolayca yapabiliriz.:) Özellikle de çalışanlar için büyük kolaylık. Zeytinyağlı ayşe fasulyesi yapmadan önce 4-5 adet fasulyeyi ayrı haşlarsanız hem salatası hem de yemeği aynı anda hazırlayabilirsiniz. İster 2'sini aynı günde ister ayrı günlerde tüketin.

Salataları çeşitli tutmak diyet zamanı en önemli şeydir. Böylece insan salata yemekten sıkılmıyor. Daha önceden size çalı fasuyesi salatası yazmıştım. Şimdi de çok benzeri olan ayşe fasulyesi salatasının tarifini yazıyorum.
Bu arada ayşe ve çalı arasındaki farkı bazen çok yemekle arası olmayanlar bilemiyebiliyorlar. Çalı daha ince ve uzun olan; ayşe ise daha kısa ve tombik olan:o)

Malzemeler:
5-6 adet fasulye
1 havuç
1-2 adet taze soğan
3-4 kornişon turşu
İstenilen kadar dereotu
1/2 çay kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı mayonez
1 limon
1tutam tuz

Yapılışı:
Fasulyeler önce küçük kesilir ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ardından tüm malzemeler kesilir ve karıştırılır. Limon, hardal, tuz ve mayonez karıştırılıp sos hazırlanır ve fasulyeler ile karıştırılır. Sos ile biraz dinlendirilmeye bırakılınca lezzeti çok daha güzel oluyor.
Keyfli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder