19 Eylül 2013 Perşembe

Patlıcanlı Levrek

1 Eylül'de av yasağının bitmesi ile uzun zamandır evde balık pişirmediğimi fark ettim. Birkaç tarif araştırdım ve patlıcanlı balık tariflerine rastladım. Patlıcan ve balık ne alaka gibi gözükse de balık yerken patlıcanı meze olarak yiyoruz, ikisi bir arada olduğunda ise farklı bir tat ortaya çıktı. İşte bu güzel lezzetin sırrı...

Malzemeler:
4 adet patlıcan (pratik olması için hazır köz patlıcan da kullanılabilir)
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1/2 adet soğan
1 bardak süt
1/2 bardak rendelenmiş kaşar
2 levrek fileto

Yapılışı:
Patlıcanlar közlenir ve bir kaşık ardımı ile içleri çıkartılır. Bir tavada soğan ve biberler biraz pişirilir ve köz patlıcan içine eklenir. biberler ve soğan iyice pişinceye kadar karıştırılır. Ardından süt ve kaşer eklenir. Ayrı bir ızgarada levrek pişirilir. Bir tabağa hazırlanan patlıcan sosu konulur ve üstüne levrekle servis edilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder