25 Eylül 2013 Çarşamba

Sebzeli Mercimek Eşliğinde Bonfile

Çalışan insanlar için iş çıkışı pratik yemekler hazırlamak çok önemlidir. Ailem ile yaşarken iş çıkışı önüme sıcak bir yemek gelirdi ne zaman yapıldığını düşünmezdim bile. Ancak evlendiğimde yapan kişi ben olunca işler değişti:). İş çıkışı alışveriş sonra da yemek hazırlama ve yemeği yemek biraz zaman alıyor. Izgara tavuk ve et işin kolayına kaçmak gibi olsa da hem sağlıklı hem de pratik. Izgara et/tavuğun yanında bir sebze ya da üstüne güzel bir sos yemeği daha lezzetli hale getiriyor. Bu sefer ise sebze ve sos karışımı bir garnitür hazırladım. Havuç, renlki biber ve mercimekten oluşan bu karışım etle birbirine çok yakıştı.

Malzemeler :
2 dilim et (bonfile /antrikot)
Bir su bardağı yeşil mercimek
2 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Tuz, karabiber, kekik

Yapılışı :
Eti bir tabakta tuz, karabiber ve kekik ile marine edin. Bir tencerede mercimeği yumuişayıncaya kadar haşlayın. Bir tavada havuç ve biberleri yumuşayıncaya kadar soteleyin. Haşlanmış mercimekleri sebzelere ekleyin. Üstlerine biraz tuz ve karabiber ekleyin. Izgara tavanızı iyice ısıtın ve etleri pişirin. bir tabakta etlerin yanına veya üstüne garnitürünüzü koyup servis edin.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder