16 Eylül 2013 Pazartesi

Keçi Peynirli Enginar

İtalya'da enginar likörü (Cynar) yapıldığını biliyor muydunuz? Yok ben o kadarını daha denemedim..:o) Salatasını ve vişneli enginarı denemiştim daha önce.( "Bu blogda ara" kısmına enginar yazarsanız tariflere ulaşabilirsiniz). Bu sefer de keçi peyniri ile karıştırarak güzel bir tat elde ettim.Leziz olmakla birlikte rakının yanında yenilecek mezeler arasına girebilir. :)

Malzemeler:
3 enginar
1 limon
50 gr keçi peyniri
20 gr badem
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
Öncelikle enginarlar, 1 limonun suyu ve 1 bardak su ile düdüklüde 15 dakika pişirilir ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra enginarlar 2-3 parçaya bölünür ve diğer tüm malzemeler ile birlikte robota atılır. İyice karıştıktan sonra servis edilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder