13 Eylül 2013 Cuma

Kabak ve Yoğurtlu Kuskus Salatası

Kabak yemekleri kabak tadı verdi diyenler çıkabilir :) Ama kabak yaz kış bulabildiğim için her zaman elimin altında olan ve çok sevdiğim bir sebze. Bu seferki tarifimde kabak yoğunlukta olmasa da lezzetini yemeğe veriyor. Bu tarifimi özel yapan bir başka şey de, #22denSonraYasaklansın diyerek alkol satışının yasaklandığı akşam evde kocamla birlikte #direnrakı deyip kadehlerimizi kaldırırken masamızın yıldızı olması..

Yazılarımı takip edenler bilirler, ceviz pek favorim değildir. Yine de hem yemeklere ayrı bir lezzet katması hem de faydası sebebiyle yemeklere az da olsa katarım.Bu yemeğe de çok yakıştığını düşünüyorum.

Rakı demişken, Yeni Rakı ALA'yı tek geçiyoruz.
Hele ki yanında "Kabak ve Yoğurtlu Kuskus Salatası" olursa tek doubleyle sarhoş olmamak içten bile değil :):)

Malzemeler:
1 çay bardağı kuskus
4 adet kabak
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı ceviz
1/4 demet dereotu
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı zeytinyağ
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Yapılışı:

Kabaklar rendelenir, su ve kuskus ile birlikte tencerede pişirilir. Kuskuslar yumuşayınca tencereden alınır ve soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler karıştırılır ve soğuyan kabak ve kuskus eklenir ve servis edilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun .:o)

1 yorum: