30 Ağustos 2013 Cuma

Semizotlu Cacık

Yaz aylarının vazgeçilmez serin çorbası cacık bizim evde neredeyse her yemeğin yanında olur. Tali çok sevdiği için ben de yaparım ama arada farklılıklar denerim. Bunlardan biri de cacığa semizotu eklemek. Yalnız benim cacığımın diğer bir özelliği de içine biraz limon sıkmamdır. Farkı bir lezzet verdiğini düşünüyorum. Cacığın lezzetli olmasının diğer bir püf noktası da bence kuru nane yerine nane yaprağı kullanmaktır. Bir de bu nane yaprakları saksımdan koparmam yememeğime lezzet katıyor.

Malzemeler:
1 avuç nane yaprağı 
1/2 demet semizotu 
2 kaşık yoğurt 
1 diş sarımsak 
1/2 limonun suyu 
1 tutam tuz 
2 salatalık 
1 bardak su

Yapılışı:
Salatalıklar küçük kesilir ve üstlerine biraz tuz konulup sıkılır, böylece salatalığın suyu çıkmış olur. Ardından tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır. İsteğe bağlı olarak su eklenir ve kıvamı ayarlanır. 
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder