1 Mayıs 2013 Çarşamba

Yoğurtlu Pancar

Pancar şubat ayında çıkmaya başlayıp mayıs sonuna kadar manavlarda vardır. Pancar turşusu yapımı çok kolay olup uzun süre buzdolabında tutulabildiğinden bu süreçte bol bol yaparım. Diyet zamanı da salatanın içinde ve yemeğin yanında mezelik güzel bir sebze oluyor.
Ayrıca pancarı farklı şekillerde de kullanabiliriz. Yoğurtlu pancar lezzeti ve rengi ile sofraya güzellik kattığını düşünüyorum .Hatta pancarın tadının baskın olmasından dolayı yoğurdun tadı çok fazla alınmıyor; bu sebeple de yoğurt sevmeyenlere yoğurt yedirmek için güzel bir seçim olabilir.

Malzemeler:
3-4 adet orta boy pancar
2 diş sarımsak
3-4 kaşık yoğurt

Yapılışı:
3-4 adet pancar tuzlu suda haşlanır ve kabukları haşlandıktan sonra soyulur. Pancarlar soyulduktan sonra soğumaya bırakılır. Sonra ince şeritler halinde kesilir. Yoğurt ve 2 diş sarımsakla karıştırılır.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder