21 Nisan 2013 Pazar

Vişneli Enginar

Enginar salatasından daha önce bahsetmiştim. Zeytinyağlı yemeği de ayrı lezzetli oluyor. Özellikle de ayvalı ve portakallı olduğunda lezzetine lezzet katılıyor. Ama bu sefer ben ayva ve portakal yerine  vişneli denedim.

Vişneli Enginar
Malzemeler:
4 enginar
4 küp şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı vişne
2 bardak su
1 limonun suyu
1 havuç

Yapılışı:

Havuçlar yuvarlak dilimlenir. Tüm malzemeler düdüklüye konulur ve pişirilir. Düdüklü öttükten sonra altı kısılır ve 12 dakika sonra kapatılır. Düdüklü soğuduğunda kapağı açılır ve enginarlar soğumaya bırakılır. Servis yapılırken enginarların üstüne pişmemiş vişne eklenir ve servis yapılır.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder