18 Nisan 2013 Perşembe

Köfte Cupcake

Köfte cupcake ismi biraz komik gözükse de lezzeti ve görüntüsü harika. Köfte, patates püresi ve kiraz domates biraraya geldiğinde cupcake hazır oluyor.
Diyet döneminde patates yenilmese de sonrasında gramına vekalorisine dikkat edilerek yenmesinde bir sakınca yoktur. Patates püresini tabağa koyup yediğimde azıcık koyulmuş bir püre gözüme güzel gözükmüyor ve beni tatmin de etmiyor. Ama köftenin üstüne süs olarak konulduğunda kullanılan püre miktarı da azalıyor görüntü de güzelleşiyor. Aslında porsiyon küçülmüş oluyor ama yediğinden zevk alıyorsun.
Ayrıca köfte normal et hakkından sayılır. Bu tarifte kullanılan toplam püre 366 kaloridir ve 10 adet köfteye bölündüğünde cupcake başına 36,6 kalori düşüyor. Gönül rahatlığı ile yenilebilir. :o)

Malzemeler:
300 gr kıyma
1/4 demet maydanoz
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 dilim ekmek
2 patates (orta boy) (300 gr- 250 kcl)
1 bardak yarım yağlı süt (46 kcl)
1 çorba kaşığı margarin (70kcl)
10 adet kiraz domates


Yapılışı:
Patatesler küp küp kesilir ve tuz eklenerek haşlanmaya bırakılır. Patatesler haşlanmaya yakın ayrı bir kağta süt ısıtılır. Patatesler haşlanınca suyu süzülür ve ezilir. Patateslerin üstüne sıcak süt ve margarin eklenir karıştırılır. Aynı zamanda ekmeğin suyu sıkılır. Bir kapta ekmek, kıyma, tuz, kimyon, karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Muffin kalıbına yerleştirilir ve fırında 30-40 köfteler hazır oluncaya kadar pişirilir. Köfteler hazır olduğunda bir tabağa alınır. Patates püresi sıkma poşetlerine doldurulur ve kötelerin üstüne sıkılır. En üste de kiraz domatesler yerleştirilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder