16 Nisan 2013 Salı

Kabaklı Omlet

Yumurtaya bayılırım. Hatta çiğ olmadıkça her türlü yumurtayı yiyebilirim.Diyet zamanı da bence yumurta yemek çok önemli çünkü tokluk sağlıyor. Özellikle tercihim sabah kahvaltılarında çeşitli şekillerde yumurta yemek ancak genelde listelerde sabah sadece peynir var. Tabii gün içindeki et hakkından 50gr'ını 1 yumurta olarak saah kahvaltısına ekleyebiliriz. Böylece sabah kahvaltısı da daha keyifli oluyor ve tabii gözümü daha tatmin ediyor. Özellikle haftasonu kahvaltılarında omlet, sucuklu yumurta, memene kim hayır diyebilir ki?  Menemen tam diyete uygun olabilir. Hatta sosisli yumurta da (et hakları sosis olarak kullanılabilir). Bir de çeşitli sebzelerle yumurta olabilir. Ben de kabaklı denedim. Tali başta yok böyle olmaz dese de sonrasında bayıldı. :o) Hem dereotlu hem de naneli ayrı ayrı denedim ikisini de tavsiye ederim.

Malzemeler:
Naneli Kabaklı Omlet

1 kabak
1/4 demet dereotu  veya 1 tutam nane yaprağı
2 yumurta
3-4 ince dilim parmesan
1 tutam tuz
1 tutam pul biber
1 çay kaşığı kabartma tozu / karbonat




Yapılışı:
Dereotlu Kabaklı Omlet
Kabaklar istenilen şekilde kesilir. Tava ısıtılır ve kabaklar biraz pişirilir. Ayrı bir kasede yumurtalar çırpılır ve küçük doğranmış dereotu eklenir. Tuz, biber ve kabartma tozu da atılır. Karışım tavaya dökülür ve biraz pişirilir. Ardından Tavanın üstü parmesanla kaplanır ve fırına konulur. Böylece hafif kabarmış pofuduk bir kabaklı omlet elde edilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder