4 Nisan 2013 Perşembe

Karnıyarık

Yaz aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri patlıcandır. Artık günümüzde her mevsim patlıcanı manavlarda bulabilsek de yazın yenilen patlıcanların tadı bambaşkadır.
Patlıcaın çeşitli şekillerde yiyebiliriz. Ama ben bugün karnıyarıkdan bahsedeceğim.Karnıyarık kızartma olarak yapıldığı bilinir ancak ben fırında pişiriyorum. Biraz uzun süren bir tarif olsa da çok lezzetli ve kalorisi düşük bir yemek.

Malzemeler:
4 patlıcan (ince uzun)
240 gr kıyma
1 adet soğan
2 domates
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber

Yapılışı:
Patlıcanların ortasına uzunlamasına bir kesik atılır. Patlıcanlar folyoya sarılır ve 30-40 dakika fırında 175 derecede pişirilir. Fırından fırına farklılıklar olabilir, pişip pişmediğini folyoyu açıp bir çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Patlıcanlar pişerken bir tavada kıyma ve soğan kavrulur (Kıymanın yağı yeterli olacağından tekrardan yağ atmaya gerek yok). Sonra küp küp yapılmış domatesler eklenir, tuz, karabiber ve sarımsak da eklenip kavurmaya devam edilir.  Patlıcanlar piştiğinde folyo açılır ve kıyma harcı içine konulur ve fırında 10 dakika daha pişirilir.

Keyifli ve afiyetli soralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder