1 Mart 2013 Cuma

Boyikos de kaşer (Kaşerli Çester)

Hmmm anneannemden öğrendiğim güzel bir lezzet… Anneannemin yani Mamika’nın evine çok gideriz; mutfak dolaplarında hangi kutuda ne vardır da çok iyi biliriz. Meyir her zaman biberli bisküvileri tercih eder ben ise çesterları. Tuzlu kurabiyeler benim için çok önemlidir. Gün içinde çayın yanında yiyeceğim tuzlu kurabiyeyi çikolataya bile tercih ederim. Özellikle diyet yaptığım dönemlerdeki kurabiye haklarımı çesterdan yana kullanarak kendime ufak ödül vermiş gibi oluyordum. Mami’den bana geçen çester sevgisi aslında yeğenim Melin’e de geçti; o da her fırsatta benden çester istiyor. Seferad mutfağının nesillere aktarılması bu olsa gerek :o)

Malzemeler: (1 ölçekten yaklaşık 400 gr’lık kurabiye çıkıyor)
1 bardak kaşar ya da gravyer peyniri (rendelenmiş)
1/4 bardak su
1 tutam pul biber
1 tutam tuz
3/4 bardak ayçiçek yağı

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
4-5 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 kaşık çörek otu

Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeleri bir araya getirin. Hamur güzel bir kıvama gelinceye kadar un ekleyin. Ardından istediğiniz şekilleri verip fırın kağıdı konulmuş tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı, kaşar ve çörekotu koyup önceden 175 C’de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun :o)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder