Hmmm anneannemden öğrendiğim güzel bir lezzet… Anneannemin
yani Mamika’nın evine çok gideriz; mutfak dolaplarında hangi kutuda ne vardır
da çok iyi biliriz. Meyir her zaman biberli bisküvileri tercih eder ben ise
çesterları. Tuzlu kurabiyeler benim için çok önemlidir. Gün içinde çayın
yanında yiyeceğim tuzlu kurabiyeyi çikolataya bile tercih ederim. Özellikle
diyet yaptığım dönemlerdeki kurabiye haklarımı çesterdan yana kullanarak
kendime ufak ödül vermiş gibi oluyordum. Mami’den bana geçen çester sevgisi aslında
yeğenim Melin’e de geçti; o da her fırsatta benden çester istiyor. Seferad
mutfağının nesillere aktarılması bu olsa gerek :o)
Malzemeler: (1 ölçekten yaklaşık 400 gr’lık kurabiye
çıkıyor)
1 bardak kaşar ya da gravyer peyniri (rendelenmiş)
1/4 bardak su
1 tutam pul biber
1 tutam tuz
3/4 bardak ayçiçek yağı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
4-5 kaşık rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 kaşık çörek otu
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeleri bir araya getirin. Hamur güzel bir
kıvama gelinceye kadar un ekleyin. Ardından istediğiniz şekilleri verip fırın
kağıdı konulmuş tepsiye dizin. Üstlerine yumurta sarısı, kaşar ve çörekotu
koyup önceden 175 C’de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Keyifli ve afiyetli
sofralarınız olsun :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder