8 Ekim 2011 Cumartesi

Düğün Dansımız:)

Biz Tali ile çok fazla yavaş şarkılarda dans etmedik. Ben de sürekli düşünüyordum düğün dansımız nasıl olacak? Dans etmeyi ikimiz de çok sevmiyoruz, ne yapsak acaba. 1-2 araştırma sonucunda ben bir fikir buldum. Ama bunun için şarkı listesi oluşturmak; hareketleri bulmak ve de çalışmak lazım. Neyse ki hepsini planlı bir şekilde yaptık. Şarkı listeleri çıktı, hangi şarkının hangi kısımlarını istediğimizi bulduk ve DJ Murat'a gittik:) Ona derdimizi anlattık ve isteklerimizi söyledik, sağ olsun müthiş bir şekilde şarkıları bir araya getirdi:) Şarkı elimize geçince vakit buldukça çalıştık.... Sondan bir önceki hafta bile "şurası olmadı burası olmadı" dedik... Erkeğe hareket bulmak kolay her hareketi yapar. Peki ya gelin? Gelinlikle ayaklar görünmüyor, nasıl yürüyebileceğimi bile tahmin edemiyorum. Sadece ellere odaklandık.:)
Gün geldi çattı her şey hazır insanlar aşağı inmemizi bekliyor. Benim kalbim küt küt atıyor, ya unutursam... Tali unutursan bir şey olmaz hadi dans edelim dedi ve indik aşağı. Sonrası mı? İşte videoda:)
Linke tıklayabilirsiniz: http://www.youtube.com/watch?v=sYowj1kkyaQ&feature=share

5 Ekim 2011 Çarşamba

Turşusunu kurmak:o)

3 aydır yaşam başladı. Kullanmaya başlamadığım eşyalarım var. Kendi kendime sürekli boşuna mı aldım acaba diyorum. Sonra düşünüyorum daha 3 ay oldu evleneli elbet kullanırım. Sonra düşünüyorum o aleti kullanmak için ne yapmam lazım; buluyorum yapıyorum. Mesela geçen gün elimde bir sürü limon. Limon sıkacağı ile saatler sürer hadi bakalım narenciye sıkacağını çıkartalım. Ohh rahatladım bir küçük ev aleti daha kullanıldı. Mazal Tov! :)

Ev aletlerini kullanmak istiyorum da nevresim ve masa örtülerinde cimriyim galiba. Yok olmuyor kullanmaya kıyamıyorum. Acaba turşusunu mu kuracağım diye anneler soruyor. Kullan yoksa sararır hiç kullanamazsın diyorlar.Yok yok kullanmak lazım, haklılar. İnşallah şimdikileri değiştirdiğimde yenileri koyarım. :)

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim; çok sevdiğim anneannem böyle:) Kime çektiğim belli.

Evlilik nasıl gidiyor?

Evlilikte ilk haftamı yazdım sonra uzun süre yazmadım... Sebebi yok ama yoğun istek üzerine devam ediyorum. :)

Evlendiğimden bu yana sokakta gördüğün herkes "evlilik nasıl gidiyor" diye soruyor. Ne cevap vermem gerekiyor bazen anlamıyorum. İyi dersem "aman nazar değer, söyleme" derler. Kötü dersem, "ay yazık, ama yeni evlendiniz" derler. Ev ilşeri falan dersem, "kadın yok mu" "Tali yardım etmiyor mu?" diye sorarlar. Acaba insanlar ne bekliyor bu soruyu sorarken? En ince detaya kadar anlatmamı mı? İyi- kötü- yoğun- güzel her şeyi mi?

Bu soruyu merak edenler için şöyle açıklayayım:

Evlendiğimden beri hayatımda tabii ki değişiklikler oldu.

  • Eskiden yemek direk önüne konulurken şimdi ne pişirsem, acaba yarın canım ne çeker, ne alış-veriş yapsam diye düşünüyorsun. 
  • Temziliği düşünüyorsun. Bulaşık  ve çamaşır makinelerini kurmak; çamaşır asmak, bulaşık yerleştirmek... Rutin işlerden bazıları. 
  • Temizlik malzemeleri, diş macunu, şampuan, sabun gibi ürünlerin takibi artar oldu. 
  • Her akşam bir sonraki gün işe giyinmek için kıyafetleri hazırlamak, gerekirse ütü yapmayı planlıyorsun. 
Bunlar hayatımda ister-istemez olan farklılıklar. Ama başka şeyler de var. Örneğin; balkonumdaki çiçekleri ben ve Tali çok seviyoruz; isteyerek aldık ve yetiştiriyoruz. Her akşam onları sular, gerektiğinde ilaçlar ve onlarla konuşuruz. Bu süper bir değişiklik. (Annemlerin evinde de çiçek vardı ama sahiplenmiyordum). Misafir çağırmak hoşuma gidiyor bu sebeple de normalden daha fazla tatlı yapıyorum. :) Yavaş yavaş, müsait oldukça çağırıyorum:) Sıra size de gelebilir:o)  Her akşam kocamla birlikteyim, onu görmek için dışarıya kahve içmeye ihtiyacım yok.:o)

Anlayacağınız evlilik bence güzel bir şey. Sorunuzun cevabını alabildiniz mi:o)?