Öncelikle ufak bir öneri; eğer kapuska seviyorsanız ya da lahana çorbası lahanayı güzelce yıkadıktan ve kestikten sonra kilitli poşetlerde buzluğa kaldırabilirsiniz.
Ben lahana ile birçok salata çeşidi yaparım. Lahanayı kesip yıkayp sirkeli-tuzlu suda bekletirim ve sonra iyice kuruturup. Güzel cam bir saklama kabında 5-6 gün saklarım. Böylece iş çıkışı eve her geldiğimde salata için hazır lahanam olur.
Malzemeler:
1 kaşık süzme yoğurt
1 kaşık yoğurt
Lahana (istenilen kadar)
Kırmızı lahana (istenilen kadar)
1 havuç (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı hardal
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
Not: Eğer salatanın kalorisine dikkat etmiyorsanız kuru üzüm, ceviz ve yaban mersini bu salataya çok yakışıyor.
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılır ve servis edilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder