22 Ekim 2014 Çarşamba

Lahana Salatası

Sonbaharın gelmesi ile manavlarda yerini alan büyük (beyaz) lahanalar "beni al, beni al" diye bakarken ben de bu kadar büyük lahanayı ne yapacağım diye hep düşünürüm. Ardından manavda paylaşmak isteyen olur mu, yarım alsam gibi soruları sorarım ve neyse en küçüğünden olsun bari derim ve kocaman lahanayı eve götürürüm. Bol lahanalı günlere hoş geldiniz.:o)
Öncelikle ufak bir öneri; eğer kapuska seviyorsanız ya da lahana çorbası lahanayı güzelce yıkadıktan ve kestikten sonra kilitli poşetlerde buzluğa kaldırabilirsiniz. 

Ben lahana ile birçok salata çeşidi yaparım. Lahanayı kesip yıkayp sirkeli-tuzlu suda bekletirim ve sonra iyice kuruturup. Güzel cam bir saklama kabında 5-6 gün saklarım. Böylece iş çıkışı eve her geldiğimde salata için hazır lahanam olur. 

Malzemeler:
1 kaşık süzme yoğurt
1 kaşık yoğurt
Lahana (istenilen kadar)
Kırmızı lahana (istenilen kadar)
1 havuç (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı hardal
1 diş sarımsak 
1 tutam  tuz

Not: Eğer salatanın kalorisine dikkat etmiyorsanız kuru üzüm, ceviz ve yaban mersini bu salataya çok yakışıyor. 

Yapılışı: 
Tüm malzemeler karıştırılır ve servis edilir. 

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder