11 Haziran 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Kabak Salatası

Kim havuç/kabak rendelemeyi sever?
Ben şahsen rendeleme işlemini çok sevmiyorum ama rendeleyerek kullanılan birçok yemek yapıyorum. Bu sebeple de robotumun rende apartı benim kurtarıcım.:o) Bazen 3-4 havucu aynı anda rendeleyip cam kapta saklıyorum ve böylece 3-4 gün için hazır rendelenmiş havuç salatam oluyor. Hazır robotu ortaya çıkartmışken evde de kabağım varsa 2 kabak rendeleyip bir de kabak salatası yaptığımda bir yemek daha hazır oluyor.
Farklı çeşitlerde kabak salataları yapılabilir. Tariflerini de yakında paylaşacağım. Bugünkü ise yoğurtlu kabak salatası. Aslında daha önce kabak başlığı altında bahsetmiştim; 1-2 değişiklikle tekrar karşınızda.

Malzemeler:
2 kabak
1 diş sarımsak
2 kaşık süzme yoğurt
1 çay kaşığı hardal
1 avuç iç çeviz  
1 tutam tuz
1/2 demet dereotu 


Yapılışı:
Kabak rendelenir ve sıkılarak suyu çıkarılır. Diğer malzemeler de eklenip karıştırılır ve afiyetle yenilir.


Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder