19 Nisan 2014 Cumartesi

Pesah Kahvaltısı- Meyveli Matsa Gevreği

Kahvaltımı domates, salatalık ve peynirsiz yapamam diyen ben....
Hem sabahları hazırlaması pratik hem de her sabah peynir,domates, salatalık ve biber yemekten sıkıldığım için  mısır gevreği /cornflakes, granola, nesfit, müsli son zamanlarda kahvaltıda tercih ettiğim seçenekler arasında. 
Pesah'ın gelmesi ile de bu tercihimi nasıl devam ettiririm diye düşünürken ortaya bu çıktı. Yanında taşımalık ve işte de rahatça yiyebildiğim için bu seneki favori yemeğim diyebilirim.:)
Ayrıca herkes bilir ki matsa biraz kabızlık yapabiliyor bu sebeple içine atacağınız kuru kayısı hem lezzeti arttıracaktır hem de mideye iyi gelecektir. :)

Malzemeler
3 adet matsa (kepekli matsa kullanılabilir)
4-5  adet ceviz (kesilmiş)
1 cay kaşığı esmer şeker
1 cay kaşığı bal
1 tutam tuz 
2-3 adet kuru kayısı 
1 tatlı kaşığı yaban mersini 
1/2 bardak süt (isteğe göre)

Yapılışı:
Kuru kayısı ve cevizler kesilir. Matsa ufak parçalara bölünür. Matsa, bal, şeker, tuz ve cevizler karıştırılıp bir tepsiye dizilir ve fırında 5-10 dakika karıştırılarak rengi değişene kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca kesilir ve kuru meyveler eklenerek karıştırılır.  İsteğe bağlı olarak yerken süt eklenir. 
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder