19 Nisan 2014 Cumartesi

Pesah'ta Ispanaklı Lazanya


Pesah yani hamursuz bayramının en güzel yani ailelerimizle bir araya geldiğimiz ilk 2 gecedir. Kalabalık sofraları birbirinden leziz yemekler zenginleştirir. Salatalar, börekler, pırasa köfteleri, et-balık, sebzeler... Ardından da tatlı sofraları ve uzun muhabbetler ile devam eder. Bu 2 geceden sonra herkes "çok yedim, pesah boyunca yemek yememeliyim" der. Tabii işler böyle yürümez Yemek yemeğe devam ederiz ama kızartmalardan ve böreklerden uzak durmaya çalışırız. Ben de farklı bir şey yapmak istedim. Ispanaklı börek yemektense ıspanaklı lazanyayı yaptım ve lezzetli bir yemek ortaya çıktı. Hatta börek gibi ara sıcak değil ana yemek oldu.

Malzemeler:

5 adet matsa
500 ml süt
1 yumurta
500 gr doğranmış ıspanak
2 kaşık hamursuz unu
3 kaşık sıvı yağ
1 kase rendelenmiş kaşer peyniri
1 kase ufalanmış beyaz peynir

Yapılışı:

Öncelikle sıvı yağ ve 400 ml süt karıştırılıp ısıtılır ve içine hamursuz unu konulup iyice pişirilir. Ardından yıkanmış ve doğranmış olan ıspanak beşamel sosun içinde pişene adar kavrulur. Ayrı bir kapta 100 ml süt ve 1 yumurta çırpılır. Pişen ıspanağa beyaz peynir ve kaşer peynirinin bir kısmı eklenir ve karıştırılır. Bir fırın tepsisine 1 adet matsa konulur ve üstüne süt-yumurta sürülüp ıspanaklı karışımdan biraz konulur. Ardından tekrar matsa konulup işlem matsa ve ıspanak bitinceye kadar devam edilir. En sonda matsa ile bitirilir ve ayrılan kaşer peyniri üstüne serpilir. Fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir ve servis edilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder