26 Şubat 2014 Çarşamba

Naneli Bezelye Püresi

Ketcap, mayonez hardal gibi birçok sos genelde buzdolaplarımızda bulunduruz. Evde bu sofraları hazırlamak yerine almak daha kolaydır... Felseğen pesto, patlıcan gibi sebze sosları da yemeklerimize güzel lezzet verir. Özellikle ızgara sebze veya ızgara tavuk soslar eşliğinde daha da lezzetli oluyor ve bende bu soslar da çeşitlilik olmasını tercih ediyorum.Bu sebebple naneli bezelye sosunu denedim ve harika bir tat ortaya çıktı. (NOT: normalde bezelye yemeği tercih etmem ama bu tat bambaşka)
Bezelye püresi, patates püresine alternatif bir yan yemek olarak da sunulabilir.

Malzemeler:
1 baradk bezelye
1 küçük patates
1/4 demet nane yaprağı
1 tutm tuz
1 tutam karabiber

Yapılışı:
Patates küp kesilir ve haşlanmaya bırakılır. Haşlanmaya yakın bezelyeler eklenir ve bezelyeler haşlanıncaya kadar pişirilir. Nane yaprakları da eklenip 1-2 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Blender ile püre haline getirilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder