20 Şubat 2014 Perşembe

3 Turp Salatası

Mevsim gereği güzel bir domates, salatalık ya da yeşillik bulmak kolay olmuyor. Bu sebeple beyaz lahana, kırmızı lahana, havuç salatalarımda bol kullandığım malzemeler oluyor. Zaman zaman da turp ekliyorum. Özellikle kıtır kıtır olduklarından yemesi hoşuma gidiyor. 3 farklı turp salatası da sunumu da güzel olup sofraya renk katıyor.

Malzemeler
1 kırmızı turp
1 siyah turp
1 beyaz turp
1 limon
1 tutam tuz

Turplar daire şeklinde kesilir üstlerine limon ve tuz konulup servis edilir.

Not: Ayrıca siyah turpu öksürük için de kullanabilirsiniz. Turpun üst ve altını kesin, üst kısımdan içini oyun ve turbu bir bardağa koyun. Oyuk kısma bal koyup üstünü turpun kestiğiniz kısmı ile kapak gibi kapatın 1 gece bekledikten sonra balın aktığını göreceksiniz, biriken sudan 2-3 kaşık öksürük için iyi gelecektir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder