26 Mayıs 2013 Pazar

Lavaş Kasede Tavuklu ve Hardal Tohumlu Salata

Diyet yaparken veya kilomuzu korurken salata bazen öğün olarak bazen de yemeğin yanında aperatif olarak sofralarda oluyor. Ana öğün olduğu zaman güzel bir salata olması her zaman tercihimdir. Yoksa ne doyurucu ne de cezbedici olur. Bu sebeple salatamı farklı sunmak ve lezzetinde ufak bir fark yapmak istedim. Farklılığı sunumun lavaşın içinde olmasında. Lavaşın kalorisi nerdeyse 1 dilim ekmekle aynı bu sebeple isteyen lavaşı yiyebilir de. Lezzetini farklı yapan diğer bir özellik ise tavuğu pişirme şeklim; hardal tohumları kullandım. Hardal
tohumları piştikçe patlamış mısır gibi pat pat patladı. Her pat sesi tadının mükemmel olacağı izlenimi veriyor.

Malzemeler:
2 lavaş
Semizotu (1/4 demet)
1/2 göbek salata
1 salatalık
1 domates
1-2 renkli biber
3-4 kiraz domates
2 adet tavuk göğüs
1 çay kaşığı hardal tohumu
Salatanın sosu için;
1 limon
1/2 çay kaşığı hardal
1 tutam tuz
1 tutam kekik


Yapılışı:
Öncelikle lavaştan kaseler için lavaşları ısıya dayanıklı bir kasenin içine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik frıında 10 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın ve kaseleriniz hazır. Lavaşlar soğurken tavayı ocağa koyun ve ısınmaya bırakın. Sıcak tavanın üstüne hardal tohumlarını koyun; tohumlar 1-2 saniye içinde ısınacak ve patlamaya başlayacaklar. Bu sırada tavanın üstüne kapağını koyun ve ocağın altını kapatın. Tüm tohumlar patladıktan sonra ocağı tekrar açıp tavukları pişirin. Tavuklar pişerken salatanızı hazırlayın ve lavaş kaselerin içine yerleştirin. Bir kapta sosunuzu hazırlayın ve pişen tavukları salatanın üstüne koyduktan sonra sosu üstünden geçirin. Kiraz domateslerle de salatanızı süsleyin.

Afiyetli ve keyifli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder