20 Ocak 2015 Salı

Bolonez Soslu Spaghetti Kabak

Evde yemek mi yok, bi makarna haşlayalım. Klasik bir cümle değil mi birçok kişi için. Neredeyse her evde çoğu zaman 1 paket makarna bulunur. Bizde de makarna her daim vardır ama ne kadar sıklıkta yaptığım tartışılır. Son 3 yılda evde belki 7-8 kere makarna pişirmişimdir. Makarnayı vakum gibi çektiğimizde kalorileri de vakumluyouz sanki. Ama bu makarna yemeği sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor. 
Makarna gibi farklı soslarla yiyebileceğimiz yemekler araştırır dururum ve karşınızda Bolonez Soslu Spaghetti Kabak :) Hem sebze, hem lezzetli ve hem de sağlıklı.

Yapılışı çok basit olan bu kabak spagetthiyi ben bolonez sos ile tercih ettim. Tabii ki başka soslarla da yenilebilir, denediğim zaman da yazacağım. 
Malemeler:
4 kabak 
Bolonez Sos:
200 gr kıyma 
1 adet soğan 
1 adet havuç
1 diş sarımsak 
2 adet domates
1 yemek kaşık biber salçası 
1 su bardağı su 
1 tutam tuz
1 tutam biber

İsteğe bağlı:
Ceviz 
Parmesan

Yapılışı:
Öncelikle havuç ve domatesler rendelenir, soğanlar küp kesilir. Kıymalı bir sos yaparken bence yağ kullanmamak gerekir, zaten kıymanın kendi yağı var. Bu sebeple bir sos tavasında soğanlar kyma ile kavrulur. Ardından diğer malzemeler eklenir ve iyice tüm malzmeler karışır ve birlikte pişerler. Bir tencereye kabaklar spaghetti gibi doğranır ve 5 dakika suda haşlanır. Suyu süzülerek sıcak bir şekilde tabaklara konulur üstüne sos eklenir ve yenilmeye hazırdır. Üstüne biraz ceviz ya da rende parmesan çok yakışıyor isteğe bağlı eklenebilir. 

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder