22 Ocak 2014 Çarşamba

Naneli Havuç Çorbası

Havucun suyu olur da çorbası olmaz mı?
Çocukluğumdan beri havuç yemeğe bayılırım. Hatta babam havuç kesip bize verirdi ki vitamin olsun ve gözlerimize iyi gelsin. Ben de oyun oynar gibi yerdim. Önce havucun dış kısmını yer en orta kısmını bırakır ve en son yerdim. Hatta böyle diken gibi ince çıkıntıları olur, belki böyle yiyenlere tanıdık gelmiştir.:o)
Havucu yemeklerde, salatalarda ve meyve sularında kullanırım. Bir de çok duyduğum çorbasını denedim. Bence çok lezzetli oldu. Hem de içinde patates, un gibi kalori yapacak bir şey olmadığı için de diyet yapanlara da uygundur.

Malzemeler:
1 kilo havuç (soyulmuş 3-4 parçaya bölünmüş)
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tutam kimyon
3-4 adet tane biber
1 tutam tuz
2 bardak su

Üzeri için:
1/2 demet nane yağrağı (ince doğranmış)

Yapılışı:
Tüm malzemeler düdüklüye konulur ve düdüklü öttükten sonra 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Ardından haşlanan havuçlar ve diğer malzmeler blenderdan geçirilir. Üstüne nane yaprakları dökülüp servis edilir. Nane yapraklarını bol tutmak çorbaya ferah bir tat veriyor.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder