20 Mart 2013 Çarşamba

Fideos Tostados

Fideos aslında bildiğimiz tel şehriyenin Ladino adıdır. Fideos tostados ise kavrulmuş tel şehriyedir.

Annemin evinde pişen bir yemek değildir. Ama kayınvalidemde pişer; zaten benim fideosla tanışmam da orda oldu. Yapımı çok kolay bir tarif. Hatta Tali'nin de benim eve geç geldiğim günlerde yapmayı tercih ettiği bir yemek (hem sevdiğinden, hem de kolay olduğundan).


Malzemeler:
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 brdak tel şehriye
2 domates
1 biber
1 tutam tuz
3 bardak su

Yapılışı:
Fideoslar yağda rengi koyu kahve olana kadar kavrulur. Üstüne domates ve biberler ufak kesilmiş olarak eklenir ve biraz daha kavrulur. Ardından 2,5 bardak su eklenir ve pişirilir. Fideos suyunu çektiğinde altı kapatılır. 1/2 bardak su yemeğin üstündee gezdirilir; tencerenin üstüne bir örtü konulur ve 5-10 dakika demlendirlir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. ::o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder