Öncelikle ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum. Yaz geldi mi anneannem kilolarca patlıcan alır; torunları, annem ve kendisi için onları közler ve poşet poşet dondurur. Biz de gideriz ona hepsini alır kendi buzluklarımıza koyarız. Neredeyse tüm kışa yetecek kadar közlenmiş patlıcanımız olur. Bu sayede çalışan biri için çok pratik bir lezzet hep dolapta bulunur. Misafir gelecekse ya da yemek yapmaya üşeniyorsam bir gün önceden buzluktan indirmek yeterli oluyor.
Közlenmiş patlıcan için ben 2 farklı tarif vermek istiyorum. İlk vereceğim tarifte annemden yıllarca yediğim salatadır evde Kosher kurallarına bakıldığından et ve sütlü yiyecekleri ayırırız bu nedenle bu salataya annem yoğurt atmaz. Diğer tarif ise birçok kişinin bildiği yoğurtlu tariftir.
(Limonlu) |
Kosher'a uygun malzemeler:
1 limon
1 kaşık un
1 tutam tuz
1 diş sarımsak
3 közlenmiş patlıcan
(Yoğurtlu) |
Yoğurtlu malzemeler
1 tutam tuz
1 diş sarımsak
3 kaşık yoğurt (isteğe göre arttırılıp, çoğaltılabilir)
3 közlenmiş patlıcan
Yapılışı:
İstenilen tarif seçilir ve tüm malzemeler karıştırılır. Biraz robottan geçirildiğinde daha pürüzsüz bir karışım olacaktır.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder