Soğuk günler evde sıcak bir kahve ya da sahlep ile bisküvi/kurabiye keyfininin tadı çok başkadır. Hele bir de bu kurabiyeler çocukluğumdan beri canım anneannemin evinde yediğimiz bibierli bisküviler (Seferad tatlısı) olduğu zaman çok daha güzel oluyor. Biberli olması kulağa tuzlu kurabiye izlenimi verse de tatlıya yakın bir kurabiyedir. Çocukluğumuzda her zaman anneannemin evinin olmazsa olmazıdır. Ne zaman anneanneme gitsek yerini bilir; boyumuz yetişmediği için de sandalyeye çıkar bisküvilere uzanırdık. Halen de anneanneme gitiğimizde biberli var mı sorusunu sormaya bile gerek duymadan dolabı açar ve kutuyu ortaya çıkartırız. Hatta bir de cafeole yapmasını rica ederiz, miss gibi kokusu eşliğinde sohbet ederiz.
Anneanne geleneğini sürdürmek ve kardeşim geldiğinde bende de biberli bisküvi var demek hoşuma gittiğinden çoğunlukla evimde kurabiye bulundurmaya çalışıyorum. Tabii ara öğünler, gelen misafirler veya kocama sabah kahvaltılık için de güzel oluyor.
Malzemeler:
65 gr sıvı yağ
65 gr eritilmiş margarin
65 gr su
120 gr şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Tüm malzemeler karışıtırılır ve istenilen şekil verilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Bazen 1 tutam tarçın da ekliyorum ve güzel bir tat veriyor.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)
Aldığı kadar un derken ne kadar un? Neyin aldığı kadar un? :)
YanıtlaSilMerci!