20 Haziran 2013 Perşembe

Sebzeli Et Ruloları

Diyet ve sağlıklı beslenme listelerinin klasikleridir haşlanmış ya da ızgara et. Listedeki gibi her gün aynı şekilde yenildiğinde diyetler sııkıcı hale geliyor ve bu da diyet yapma süresini kısaltıyor. Yenilen yemek farklı sunulduğunda ya da farklı şekillerde pişirildiğinde aynı listeyi günlerce uygulamak rahatsız etmiyor. Ben de özellikle ızgara et yemeklerini nasıl lezzetlendirebileceğimi düşünüyorum ve araştırıyorum. Sebzeleri etin içine rulo olarak koymak mükemmel oldu. Hem 2 farklı yemeği tek seferde daha kısa sürede pişirmiş oldum hem de lezzetleri harika oldu. Özellikle iş çıkışı eve gelip hızlı yemek yapmak isteyenler için güzel bir seçenek.

Malzemeler:
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 yeşil biber
1 kabak
1 havuç
1 diş sarımsak
4 adet inceltilmiş et
2 adet biberiye dalı
4-5 adet kiraz domates.
4 adet kürdan

Yapılışı:
Biberler, havuç ve kabak jülyen kesilir, 1 diş sarımsak ile  tavada biraz pişirilir. Ardından etlerin içine sebzelerden karışık bir şekilde konulur, et rulo yapılır ve kürdanla tutturulur. Isınmış tavada ızgara yapılır. Etler pişerken üstlerine biberiye dalları lezzet vermesi için konulur. Etler iyice piştikten sonra tabaklara yerleştirilir, yanına 2-3 kiraz domates ve artan sebzeler ile servis yapılır.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder