tohumları piştikçe patlamış mısır gibi pat pat patladı. Her pat sesi tadının mükemmel olacağı izlenimi veriyor.
Malzemeler:
2 lavaş
1/2 göbek salata
1 salatalık
1 domates
1-2 renkli biber
3-4 kiraz domates
2 adet tavuk göğüs
1 çay kaşığı hardal tohumu
Salatanın sosu için;
1 limon
1/2 çay kaşığı hardal
1 tutam tuz
1 tutam kekik
Öncelikle lavaştan kaseler için lavaşları ısıya dayanıklı bir kasenin içine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik frıında 10 dakika pişirin. Ardından soğumaya bırakın ve kaseleriniz hazır. Lavaşlar soğurken tavayı ocağa koyun ve ısınmaya bırakın. Sıcak tavanın üstüne hardal tohumlarını koyun; tohumlar 1-2 saniye içinde ısınacak ve patlamaya başlayacaklar. Bu sırada tavanın üstüne kapağını koyun ve ocağın altını kapatın. Tüm tohumlar patladıktan sonra ocağı tekrar açıp tavukları pişirin. Tavuklar pişerken salatanızı hazırlayın ve lavaş kaselerin içine yerleştirin. Bir kapta sosunuzu hazırlayın ve pişen tavukları salatanın üstüne koyduktan sonra sosu üstünden geçirin. Kiraz domateslerle de salatanızı süsleyin.
Afiyetli ve keyifli sofralarınız olsun. :o)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder