21 Mart 2013 Perşembe

Patlıcan Pizza

Evet son yazım aslında pek de sağlıklı yaşama ya da diyete uygun değil. Ama şimdiki ise diyete, sağlıklı yaşama hatta Pesah'a (hamursuz bayramı) uygun.:) Pizza nasıl uygun olabilir ki bu saydıklarıma?

Diyet döneminde herp farklı lezetler arıyor insan; çünkü aynı şeyleri yemekten çabuk sıkılırız ve diyetimiz kısa sürede biter. Ama güzel yemekler yediğimizde hem sıkılmayız hem de hayat tarzı haline getirdiğimizde de zorlanmayız. Aslında diyet yapmak ve sonrasında verilen kiloyu koruyabilmenin en önemli noktalarından biri diyetteki beslenme şeklini hayat tarzımız yapabilmek. Hep ızgara sebze ye ye nereye kadar?

Peki ya ızgara sebzelerin üstüne güzel bir sos ve peynir hakkımızı koysak ve sonra da fırında pişirsek acaba nasıl olur? Biz denedik ve çok beğendik. 

Ayrıca yaklaşan Pesah bayramını da göz önünde bulundurduğumuzda diyette olanlar için kızartmalar yerine güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Mozarella değil de Pesaha uygun bir kaşerle de ayhnı tarif uygulanabilir. 

Malzemeler:
1 bostan patlıcan
2 domates
10-15 yaprak fesleğen 
1 diş sarımsak 
1 mozarella 


Yapılışı:
Öncelikle patlıcan halka halka kesilir ve tuzlu suda 10-15 dakika bekletilir. Bu sırada fırın ısıtılır. Izgaraya patlıcanlar dizilir ve fırında 25 dakika pişirilir. Ayrı bir tavada domatesler (küp kesilmiş), doğranmış fesleğenler, 1 diş sarımsak pişirilir. Patlıcanların üstüne domates sos ve mozarellalar konulur ve mozarella eridiğinde fırından çıkarılır. En üste fesleğen yaprakları konulup servis edilir. 

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder