15 Ağustos 2014 Cuma

Buğday Salatası

Buğday denildiğinde aklıma ilk gelen şey çocukluğumdaki coğrafya derslerinde nerde yetiştiği sorulmasıdır. Birçok bölgemizde de yetiştiğini ve önemli bir bitki olduğunu söyleyebiliriz. :) Buğday çeşitli alanlarda kullanılabilir ; yemeklerde, hayvan yemi olarak, elyaf yapımında gibi. Çeşit çeşit yemeği yapılabilen buğdayın ben salatasını yaptım. Hafif ve az kalorili olan bu salatanın yapımı çok basit olmakla birlikte lezzeti de güzel. 

Malzemeler:
1 bardak buğday 
1 sarı biber
1 kırmızı biber
1 çorba kaşığı tane mısır 
1/4 demet dereotu 
1 limon 
1 tutam tuz
1 kaşık ceviz
2-3 adet taze soğan 
3-4 adet salatalık turşusu 

Yapılşı:
Buğday geceden suda bekletilir ve biraz haşlanır; ardından da soğumaya bırakılır. Tüm malzemeler istenilen boyutta kesilir ve limon, tuz eklenerek servis yapılır.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)