3 Temmuz 2014 Perşembe

Karpuz Salatası

Mis gibi bir yaz salatasına ne dersiniz? Nanenin ferahlığı ile karpuzun serinleticiliği birbirine karıştığı bu salata bizim evde çok beğenildi.
Ben karpuz seçmekten çok anlamasam da 1-2 vuruştan sonra seçerim ve genelde güzel çıkar. :) Bu sebeple karpuzu seçmenim püf noktalarını internetten biraz araştırdım.
-karpuzun renginin koyu tonlarda olması gerekir, bir tarafı ise açık renk olmalı ki toprağa temas ettiğini gösterir
-karpuzun şekli önemli değil diyen de vardır simetrik olması gerektiğini söyleyen de
-karpuza vurulduğunda duyulacak ses boş teneke gibi olmalı

 Karpuzu aldıktan sonra genelde seçtiğim karpuz 2 kişi için biraz fazla oluyor, sürekli karpuz peynir ya da yemek sonrası meyve olarak yiyoruz ama karpuz bitmiyor ve buzdolabında bozulup çöp oluyor. Bu nedenle karpuzu yemekteki salataya ekledim ve ortaya bu güzel lezzet çıktı.

Malzemeler:
2 dilim karpuz
1 dilim beyaz peynir
8-10 yaprak nane
2 salatalık
1/2 bardak ceviz
1 çorba kaşığı nar ekşisi

Yapılışı:
Karpuzun çekirdekleri ayıklanır ve küp küp kesilir. Peynir küp halinde kesilir, salatalıklar aynı boyda kesilir ve tüm malzemeler karıştırılır en son nar ekşisi eklenir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)