26 Şubat 2014 Çarşamba

Naneli Bezelye Püresi

Ketcap, mayonez hardal gibi birçok sos genelde buzdolaplarımızda bulunduruz. Evde bu sofraları hazırlamak yerine almak daha kolaydır... Felseğen pesto, patlıcan gibi sebze sosları da yemeklerimize güzel lezzet verir. Özellikle ızgara sebze veya ızgara tavuk soslar eşliğinde daha da lezzetli oluyor ve bende bu soslar da çeşitlilik olmasını tercih ediyorum.Bu sebebple naneli bezelye sosunu denedim ve harika bir tat ortaya çıktı. (NOT: normalde bezelye yemeği tercih etmem ama bu tat bambaşka)
Bezelye püresi, patates püresine alternatif bir yan yemek olarak da sunulabilir.

Malzemeler:
1 baradk bezelye
1 küçük patates
1/4 demet nane yaprağı
1 tutm tuz
1 tutam karabiber

Yapılışı:
Patates küp kesilir ve haşlanmaya bırakılır. Haşlanmaya yakın bezelyeler eklenir ve bezelyeler haşlanıncaya kadar pişirilir. Nane yaprakları da eklenip 1-2 dakika pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Blender ile püre haline getirilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

21 Şubat 2014 Cuma

Beyaz ve Siyah Çikolatalı Kurabiye


Her zaman diyet yemekler yiyecek değiliz arada bir kendimizi şımartmak gerekir. Aslında şımaran ben mi oluyorum yoksa Tali mi o da tartışılır. Tali sabahları işe giderken çayını ve bir torbada kurabiyelerini alıp kahvaltı olarak yolda yemeyi çok seviyor. Tabii ki bu kurabiyelerin ev kurabiyesi olması tercihidir. Ben de genelde kavanozlarımda 1-2 çeşit kurabiye bulundurmaya çalışıyorum. Bu lezzetli kurabiyeleri bir de süte batırıp yemek harika oluyor; kurabiyenin lezzetine lezzet katıyor.

Malzemeler:
2 yumurta (80 X 2=160 kcal)
200gr margarin (1260 kcal)
200 gr şeker (466 kcal)
300gr un (1095 kcal)
1/2 bardak siyah damla çikolata (250 kcal)
1/2 bardak beyaz damla çikolata (280 kcal)
1 damla vanilya özütü

Yapılışı:
Margarin ve şekeri margarin eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaları tek tek ekletin. Vanilya, ve unu da ekleyip karıştırmaya devam edin. En son çikolatalar eklenir ve yağlı kağıt serili tepsiye küçük yuvarlaklar halinde dizilir. Fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.

NOT: Toplam hamur 3511 kcal. 20 adet kurabiye yapıldığında yaklaşık 175 kalori bir adet kurabiye olacaktır. Bu da nerdeyse bir kase yoğurttan daha az.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

20 Şubat 2014 Perşembe

3 Turp Salatası

Mevsim gereği güzel bir domates, salatalık ya da yeşillik bulmak kolay olmuyor. Bu sebeple beyaz lahana, kırmızı lahana, havuç salatalarımda bol kullandığım malzemeler oluyor. Zaman zaman da turp ekliyorum. Özellikle kıtır kıtır olduklarından yemesi hoşuma gidiyor. 3 farklı turp salatası da sunumu da güzel olup sofraya renk katıyor.

Malzemeler
1 kırmızı turp
1 siyah turp
1 beyaz turp
1 limon
1 tutam tuz

Turplar daire şeklinde kesilir üstlerine limon ve tuz konulup servis edilir.

Not: Ayrıca siyah turpu öksürük için de kullanabilirsiniz. Turpun üst ve altını kesin, üst kısımdan içini oyun ve turbu bir bardağa koyun. Oyuk kısma bal koyup üstünü turpun kestiğiniz kısmı ile kapak gibi kapatın 1 gece bekledikten sonra balın aktığını göreceksiniz, biriken sudan 2-3 kaşık öksürük için iyi gelecektir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)