31 Ocak 2014 Cuma

Narlı Ispanak Salatası

Ispanakla denemelerime davam ediyorum ve salatasını denemeye karar verdim. Daha önceden baby ıspanak salatalarını tatmıştım ama ben normal ıspanak kullandım, farkları da yok bence.

Tali bu salatayı yerken bu gerçekten de ıspanak mı diye sordu bu sebeple #direnispanak #ispanaksevilmezmi gibi hashtag'lerime bir yenisi daha katıldı #ispanakkazandi!...

Malzemeler:
İstenilen kadar ıspanak (10-15 yaprak)
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1 limonun suyu
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
3 çorba kaşığı nar
1/4 turp
1/4 siyah turp
1/4 karpuz turp
2-3 kiraz domates

Yapılışı:
Öncelikle yağ, limon, tuz ve karabiber sos için hazırlanır ve temizlenmiş ıspanak ile karıştırılarak ıspanak 30-40 dakika marine edilir, böylece ıspanak yumuşar. Ardından tüm malzemeler ve ıspanak karıştırılır.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun.:o)

29 Ocak 2014 Çarşamba

Boyikos de asukar kon pimienta - Şekerli karabiberli bisküvi

Soğuk günler evde sıcak bir kahve ya da sahlep ile bisküvi/kurabiye keyfininin tadı çok başkadır. Hele bir de bu kurabiyeler çocukluğumdan beri canım anneannemin evinde yediğimiz bibierli bisküviler (Seferad tatlısı) olduğu zaman çok daha güzel oluyor. Biberli olması kulağa tuzlu kurabiye izlenimi verse de tatlıya yakın bir kurabiyedir. Çocukluğumuzda her zaman anneannemin evinin olmazsa olmazıdır. Ne zaman anneanneme gitsek yerini bilir; boyumuz yetişmediği için de sandalyeye çıkar bisküvilere uzanırdık. Halen de anneanneme gitiğimizde biberli var mı sorusunu sormaya bile gerek duymadan dolabı açar ve kutuyu ortaya çıkartırız. Hatta bir de cafeole yapmasını rica ederiz, miss gibi kokusu eşliğinde sohbet ederiz.

Anneanne geleneğini sürdürmek ve kardeşim geldiğinde bende de biberli bisküvi var demek hoşuma gittiğinden çoğunlukla evimde kurabiye bulundurmaya çalışıyorum. Tabii ara öğünler, gelen misafirler veya kocama sabah kahvaltılık için de güzel oluyor.

Malzemeler:

65 gr sıvı yağ
65 gr eritilmiş margarin
65 gr su
120 gr şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Tüm malzemeler karışıtırılır ve istenilen şekil verilir. Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Not: Bazen 1 tutam tarçın da ekliyorum ve güzel bir tat veriyor.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

22 Ocak 2014 Çarşamba

Naneli Havuç Çorbası

Havucun suyu olur da çorbası olmaz mı?
Çocukluğumdan beri havuç yemeğe bayılırım. Hatta babam havuç kesip bize verirdi ki vitamin olsun ve gözlerimize iyi gelsin. Ben de oyun oynar gibi yerdim. Önce havucun dış kısmını yer en orta kısmını bırakır ve en son yerdim. Hatta böyle diken gibi ince çıkıntıları olur, belki böyle yiyenlere tanıdık gelmiştir.:o)
Havucu yemeklerde, salatalarda ve meyve sularında kullanırım. Bir de çok duyduğum çorbasını denedim. Bence çok lezzetli oldu. Hem de içinde patates, un gibi kalori yapacak bir şey olmadığı için de diyet yapanlara da uygundur.

Malzemeler:
1 kilo havuç (soyulmuş 3-4 parçaya bölünmüş)
1 soğan
1 diş sarımsak
1 tutam kimyon
3-4 adet tane biber
1 tutam tuz
2 bardak su

Üzeri için:
1/2 demet nane yağrağı (ince doğranmış)

Yapılışı:
Tüm malzemeler düdüklüye konulur ve düdüklü öttükten sonra 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Ardından haşlanan havuçlar ve diğer malzmeler blenderdan geçirilir. Üstüne nane yaprakları dökülüp servis edilir. Nane yapraklarını bol tutmak çorbaya ferah bir tat veriyor.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

7 Ocak 2014 Salı

Güveçte Mozarellalı Ispanak

Tali'ye ıspanak sevdirmek için sevdiği şeyleri ıspanakla karıştırmak en kolay yol olduğunu düşünüyuorum. Daha önce ıspanak yemeği tarifini yazmıştım. Şimdi de kaşer ile ıspanağı güveçte sufle gibi karıştırdım. Kaşer olarak Tali tercih edeceği mozarellayı tercih ettim ama tabii isteyen farklı kaşer de kullanabilir.


#direnıspanak #taliıspanaksevermi #ıspanaksevilmezmi J

Malzemeler:
1/4 kg ıspanak
1 bardak rende kaşer
1 yumurta
1 kaşık un
1 tutam tuz ve karabiber

Yapılışı:
Ispanak doğranır ve tüm malzemeler karıştırılıp güveçlere konulur. Fırında 175 derecede 30 dakika pişirilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)