31 Ekim 2013 Perşembe

Ispanak Yemeği


Temel Reis ile bağdaştırılmış demir deposu ıspanak... Neredeyse hiç yemeklerim arasında yer almıyor. Aslında çocukluğumdan beri en sevdiğim sebzedir ama Tali (kocam) sevmediği için evimde çok fazla pişirmiyordum. Ben de bu duruma bir son verip, hem çok sevdiğim bu sebzeyi mutfağımda daha fazla kullanmaya hem de Tali’ye nasıl sevdiririm diye farklı çeşitler denemeye karar verdim! İşe en basit ıspanak yemeğini yazarak başlamak istedim. Ama ileriki haftalarda diğer çeşitlere de yer vereceğim. #direnıspanak #taliıspanaksevermi #ıspanaksevilmezmi J

Malzemeler:
Ispanak
2 domates (rende)
1 soğan (küçük küp kesilmiş)
1 tutam tuz

Yapılışı:
Soğanlar biraz kavrulur; yağsız yaptığım için yanmadan sürekli karıştırılarak. Ardından domates, ıspanak, su ve tuz eklenir ve pişirilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

20 Ekim 2013 Pazar

Yoğurtlu Börülce

Börülce dışarıda zeytinyağlı olarak 1-2 kere tattığım ama nerede satıldığını bile bilmediğim bir sebzeydi taa ki Migros'ta görüp alıncaya kadar :) Eve geldiğimde nasıl soyacağımı düşündüm ve bu kadar ince bir fasulye cinsini soymasak da olur diye karar vedim. Zeytinyağlı yapmaktansa haşlayıp yoğurtla birlikte yedik. Güzel bir salata alternatifi olabilir.

Malzemeler:
1 kilo börülce
2-3 kaşık yoğurt
1 diş sarımsak
1 tutam pul biber

Yapılışı:
Börülce haşlanır. Sarımsakla yoğurt karıştırılır ve börülcenin üstüne dökülerek servis edilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)