25 Haziran 2013 Salı

Renkli Biber ve Girit Kabağı Dolması

Hepimizin bildiği basit ve lezzetli bir tarif olan dolmayı bu sefer farklı biber ve kabaklarla yaptım. Renkli ufak kabaklar kullandım. Renkleri çok güzel gözüktüğünden iştah açıyorlar ve tabii ki lezzetleri de harika. Kabaklarıma da renk ve farklı lezzet katmak için Girit kabağı ekledim. Tombik olan Girit kabakları gerçekten çok lezzetliler.

Malzemeler:
4 adet renkli biber(dolmalık kullanmadım, minik renkli biberler)
1 adet kabak
4 adet Girit Kabağı
4 adet domates
400 gr kıyma
1 tutam karabiber
1 tutam tuz

Yapılışı:
Kabakların içi oyulur ve 3'e bölünür. Girit kabaklarının, domateslerin ve renkli biberlerin tepesi kesilir ve içleri oyulur. Bir kasede kıyma, tuz ve karabiber karıştırılır. Sebzelerin içlerine konulur. tüm sebzeler bir tencereye yerleştirilir. Ben kabakların ve domateslerin içlerini de tencereye koyarım. Kalan kıyma ile de ufak köftecikler yapılır. 2 - 3 bardak su konulur ve biraz tuz serpildikten sonra pişirilir.
Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

20 Haziran 2013 Perşembe

Sebzeli Et Ruloları

Diyet ve sağlıklı beslenme listelerinin klasikleridir haşlanmış ya da ızgara et. Listedeki gibi her gün aynı şekilde yenildiğinde diyetler sııkıcı hale geliyor ve bu da diyet yapma süresini kısaltıyor. Yenilen yemek farklı sunulduğunda ya da farklı şekillerde pişirildiğinde aynı listeyi günlerce uygulamak rahatsız etmiyor. Ben de özellikle ızgara et yemeklerini nasıl lezzetlendirebileceğimi düşünüyorum ve araştırıyorum. Sebzeleri etin içine rulo olarak koymak mükemmel oldu. Hem 2 farklı yemeği tek seferde daha kısa sürede pişirmiş oldum hem de lezzetleri harika oldu. Özellikle iş çıkışı eve gelip hızlı yemek yapmak isteyenler için güzel bir seçenek.

Malzemeler:
1 kırmızı biber
1 sarı biber
1 yeşil biber
1 kabak
1 havuç
1 diş sarımsak
4 adet inceltilmiş et
2 adet biberiye dalı
4-5 adet kiraz domates.
4 adet kürdan

Yapılışı:
Biberler, havuç ve kabak jülyen kesilir, 1 diş sarımsak ile  tavada biraz pişirilir. Ardından etlerin içine sebzelerden karışık bir şekilde konulur, et rulo yapılır ve kürdanla tutturulur. Isınmış tavada ızgara yapılır. Etler pişerken üstlerine biberiye dalları lezzet vermesi için konulur. Etler iyice piştikten sonra tabaklara yerleştirilir, yanına 2-3 kiraz domates ve artan sebzeler ile servis yapılır.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

11 Haziran 2013 Salı

Çilek Dolma


Tatlı yemek diyet zamanı pek mümkün değil. Ama tabii ki tatlı isteğimizi bir yerden sağlamak hepimizin isteğidir, bunu en hafif ve en az kalorili haliyle gerçekleştirmek gerekiyor. Bal, tahin ve de meyveler doğal şekerli oldukları için sağlıklı seçeneklerdir. Aşırıyı kaçılmadıkça ara sıra yenilebilir. Koruma döneminde de tatlı yememeğe ya da az miktarda yemeğe özen gösteririm. Meyve ile yapılan hafif tatlıları tercih ederim. Çilek dolması da hafif ve lezzetli bir tatlı. Yaklaşık tüm çilek dolmaları toplamda 271 kalori oluyor. Yani 2 kişi yediğinizde yoğurdunuz yerine geçebilir.

Malzemeler:
10 adet çilek (74 kalori)
20 gr labne peyniri (20 kalori)
20 gr pudra şekeri (69 kalori)
10 gr damla çikolata (52 kalori)
10 gr kase toz fıstık (56 kalori)

Yapılışı:
Çileklerin içi çıkartılır. Labne, pudra şekeri ve çikolata karıştırılır ve çileklere doldurulur. Çileklerin üst kısmı toz fıstığa bulanır ve servis edilir.

Keyifli ve afiyetli sofralarınız olsun. :o)

5 Haziran 2013 Çarşamba

Kandil Simitsiz Taksim Gezisiz Olmaz

Kandil Simitsiz Taksim Gezisiz Olmaz...
Bunlar da benden...

Malzemeler:
1 kg un
500 gr sana
25 gr tuz
50 gr toz şeker
3 yumurta

1 yumurta
1 bardak su
1 kaşık şeker
1 kase susam

Yapılışı:
Un, tuz, şeker ve yumurta karıştırılır ve hamur elde edilir. Ayrı bir kapta yumurta, şeker su karıştırılır. Hamura simit şekli verilir su-yumurta-şeker karışımına batırılıp susama bulanır ve pişirilir.

Afiyetli ve Keyifli sofralarınız olsun. :o)