24 Şubat 2011 Perşembe

Doğum günüm ve soyadım

Bugün benim doğum günüm. Tam 25 sene önce Aylin Petilon olarak doğdum.
Hepimizin hayatında hiç değişmeyen şeyler çok azdır. Her şey büyür, değişir, eskir, değişir.  vücudumuz, evimiz, karakterimiz, adresimiz, okulumuz....

Peki ya isim ve soyadımız? İlkokuldayken imza atmayı öğrendiğimde öğretmenim kızlara soyadınızı imzada kullanmayın soyadınız değişecek demişti. O zamanlar bunu anlamak zordu. Bazı şeyler değişir de soyad ve ad değişir mi?
Evet soyad değişirmiş......

3 gün sonra is 25 senelik Aylin Petilon; Aylin Bahar oluyor...

Ne kadar enteresan değil mi?

23 Şubat 2011 Çarşamba

Nikah Çiçeği ve Saçı

Nikah kıyafeti kadar çiçeği de çok zamanımı(nı) aldı. Kimin mi? Annemin tabii ki.
nikah kıyafeti aldığım yerde çok güzel bir çiçek beğendim, hiç bir şekilde satmadılar. Ben de anneme gittim bana aynısını yapmasını istedim. Önce benzer malzemeyi buldu. Sonra başladı denemelere.
"Anne daha büyük bir çiçek olsun".
Sürekli aynı şeyi tekrarladım. Sonunda istediğim boyutu ve şekli elde ettikten sonra saç tokası haline sokmak için terziye götürdüm. Tam istediğim gibi:)

Çiçek hazır olunca kuaföre deneme saçına gidilecek. Aradaki zamanda internetten beğendiğim tarzları dosyaladım.  Yanda topuz ilk tercihim olsa da arkada bir saç beğendim, at dosyaya. 

Kuaföre gittim başladık denemeye. Hep yandan deniyoruz, beğendim bir tane ama aklımda arkadan topuz kaldı. Arkadan olan saçı denedim ve işte budur. 9 topuz denemesinden sonra karar verildi. :) 


Düğün Yeri2

düğün Yeri bakmak için doğrusu biraz geç kalmışız... Hazirana çok var derken Kasım meğer çok geçmiş. İstediğimiz yerler dolu. Peki ya diğerleri??

Kosher kurallarda bir düğün istediğimiz aşikar, peki sonuç?

Birkaç tip otel veya düğün mekanı var. Öncelikle yaklaşık 42 tane mekana e-mail attım. Sonuçlar doğrultusunda bir excel tablosu oluşturdum. Mekan neleri karşılıyor, mekanda neler var; ve bizim istediklerimizi karşılıyor mu? Tabii ki bu listeye "kosher" yapamayız diyenler dahil değil. Kendi içimizde sıraya soktuk ve sonuçta 10 tane yere gitmeye karar verdik.

Gittiğimiz yerler arasında karşılaştığımız ilk tip otel şu oldu: "Kosher" yapıyoruz dediler ancak "kosher"i sadece etle sütü karıştırmamak ya da sadece kasaptan et almak ya da kırmızı et yememek sanan bir çok yer var. Hatta 1-2 ilginç anektod:

  • Kosher menümüz: Yengeç salata
  • Tabii tabii, bizim bir arkadaş ..Otel'de çalışıyor ondan mönüyü aldık uygulayacağız. 
  • Denet Gıda da ne?
  • Kosher menümüz: Kremalı et. Peki bu nasıl kosher oluyor? E Musevi kasaptan alıyoruz.... 
  • Daha önce kosher yaptınız mı? Ne var ki et vermeyiz balık veririz.
  • Bu menüyü nasıl oluşturdunuz? Arkadaşa sorduk.
2. tip oteller de attığın mailden, sözleştiğin günden bihaber olanlar. Örneğin bilindik otellerden birine gittik. Yanlış anlamayın elimizi kolumuzu sallayarak değil, randevulaşarak gittik. Önce biraz bekletildik. Sonra kusura bakmayın çok yoğunum siz kimdiniz denildi. Bizim hakkımızda hiç bir bilgileri yok, ne tarih ne kosher.... Sonunda müdürle görüşmek istedik. 

3.tip yerler ise Musevi düğünü alabilmek için istediğimiz her şeyi yapmaya hazır olanlar. Gerekirse Denet Gıda ile de iletişme geçmeye istekliler. Hatta 1-2 tanesi denet gıda ile görüştü bile.... 

Sonuçta önceden kosher düğün yapmamış birine güvenmek çok da tercih meselesi değildi. Oteller hiç tercihimiz değildi. Kendimize uygun bir yer bulabildik ve hemen sözleştik. İnşallah hayalimizdeki gibi olur:):)