16 Ocak 2011 Pazar

Düğün Yeri

Düğün yeri gelinlik damatlık kadar önemlidir. Yere karar vermek için bir çok şeyi netleştirmelisin. Kokteyl mi yemekli mi? Açık hava mı kapalı bir yer mi? Açık hava ise kır mı havuz başı mı? Kapalı ise herhangi bir yer mi otel mi? Açık havada manzara mı istiyorsun yoksa ağaçlık mı? Kişi sayın nedir? Kosher mönü daha önce yaptı mı yapmadı mı?

Biz öncelikle açık havada kır düğünü istediğimize karar verdik. Hazirana daha çok var dedik öncesine iyi bir araştırma gerekli... Ben düğün.com ve bunun gibi çeşitli düğün ile ilgili web sitelerinden formlar doldurdum, düğün yapılan neredeyse her yere e-mail attım... Önce sadece açık hava yerlere mail attım ama bulunsun diye de kapalı mekanlardan birkaç tanesi ile de ilgilenir gibi yapmadık değil.:o)Özellikle de otellerden teklif aldım, mönülerini görüp karşılaştırmak amaçlı.


Toplamda 47 tane yerden teklif aldım. Kendi içlerinde belki, olmaz, kosher yok, olabilir gibi dosyaladım. Dosyalamak yetmedi olabilir dediklerimi excel dosyasına aktardım. Pasta, dj, otopark, kokteyl, limitsiz içki gibi tüm detaylara yer verdim. en önemlisi de görüşme için önem sırasına koydum. Ardından başladık görüşme tarihleri almaya.... Görüşmeler sırasında bir çok şey yaşadık doğrusu onlardan bir kaçını başka yazılarda yazacağım.

Görüşmelerden anladık ki bir çok yer yolladığı teklifte yazan şeyleri atıyor, bazı yerler bizleri görüşmeye kabul ettiklerinde tarihimize bile bakmıyorlar (bir kaç yerde gün doluydu- boşuna gittik), isteklerimiz göz önüne alınmadan gelin diyorlar...

Sonuçta öyle bir noktaya geldik ki olabilir listesinde hiç bir yer olmuyor- olamıyor. Peki belkiler? Yok yok onlarda içimize sinmedi. E o zaman 1-2 otele bakalım. Gittik görüşmeye ama yok onlarda olmaz.. Eee ne yapacağız şimdi? Tamam daha fazla araştıralım 47 yerden sonra ne kaldı? Vardır bir yerler. Tama son 2-3 yer olmadı kosher yapmamış yerleri kosher yapmaya çabalayalım. Tamam.

Önce 2-3 yer daha bulunur ve hemen telefonla aranır. Tamam görüşme tarihi aldık. Onlar şimdilik cepte. Peki 1-2 yer daha var; ama onlar kosher yapmıyor. Ne yapsak? Buldum denet gıda sorumlusunu arayalım... Onları aradım ve kolay bir şey telefon numaramızı verin hallederiz. Gerçekten de verdik, mekanlar denet gıdayı aradı  bu iş olacak gibi. Tamam açıkta kalmayız.

Sonuçta kosher yapmayan yerlere gerek kalmadı. Seçtik bir yer:) Hem de olmaz dediğimiz bir yer. Ama gidince gördük ki tam aradığımız yerlerden biri... Eee Tali'ciğim ön yargılı davranmamak lazım değil mi?

Neresi mi?
Sonra belki :o)

Ölçü Almak

Yeni yıla gireli 16 gün oldu. Biz bu 16 günü birazcık benim deyişimle "patata" olarak geçirdik. Yani baya uyuşuk; bir şey yapmadan. Sadece bu hafta sonu biraz  ev için perde ve stor baktık. Aslında hemen bakmaya başlamadık; işe ölçü almakla başladık.
Ölçü alma işlemini ev için hazırlıklara başladığımızdan beri yapıyoruz. Her seferinde farklı bir not defteri ya da kağıt, ya da bir fatura arkası....

2 hafta önce sadece bir yerden aldığımız perde için 3 kez ölçü aldık. Önce aldığım notlarla dükkana gittim. Ama baktım ki 4 tane ölçü olması gerekirken 5 tane var. Mağazadaki kişiye dedim ki ben sizi arayacağım. Babamı yolladım eve öçlü alsın diye. Aldı, not ettim. Aradım dükkanı hay allah bu sefer de öçlülerde bir yanlışlık var. Dükkandaki kişiye neyse acelesi yok ben kesin bilgi için sonra ararım dedim. Arada 2-3 gün geçti eve gittim tekrar aldım ölçüleri. Tamam bu sefer oldu...

Bu kadar ölçü aldık hiç birini doğru dürüst not etmedik. Bu hafta başka odaların perdesi-rayı-storu için yine ölçü lazımdı.. Bu sefer tam detayları ile yazdık...Ohh sonunda olacak. Umarım kaybetmeyiz karar verinceye kadar:o)